E 1 Eibergen

SG –Coesfeld E I ohne Punktverlust aus den Niederlanden zurück

(Turniersieg in Eibergen)


Zur Saisonvorbereitung nahm die E I an einem Turnier in Eibergen (Niederlande) teil. Alle Spieler waren gespannt, was sie dort erwartet . Keiner kannte die gegnerischen Mannschaften die nur aus den Niederlanden kamen (Enschedese Boys, FC Eibergen und EMOS) . Aber am Ende des Turniers kannte jeder SG Coesfeld. Aus einer gut stehenden Abwehrreihe, welche fast keine Tormöglichkeiten der Gegner zuließ, sowie ein laufstarkes Mittelfeld, welches die Stürmer mit gekonnten Pässen gut in Szene setzten, wurden immer wieder zahlreiche Chancen herausgearbeitet ,die zwangsläufig zu schönen Toren führten.

DSC_5333DSC_5421DSC_5510

Die Trainer und mitgereisten Eltern sahen drei Gruppenspiele die alle zu ungefährdeten Siegen führten.

Spiel 1 : SG Coesfeld – Enschedese Boys 3 : 0

Spiel 2 : SG Coesfeld – FC Eibergen 6 : 0

Spiel 3 : SG Coesfeld – EMOS 4 : 0

Damit stand SG Coesfeld E I als Gruppensieger fest und stand im Endspiel.

Der Gegner kam aus Gruppe II und hieß Rood Zwart. Auch die vierte niederländische Mannschaft konnte die E I aus Coesfeld nicht stoppen. Wieder gab es ein klares Ergebnis mit 4 : 0 . Damit stand die E I als Turniersieger ohne Punktverlust und Gegentor fest. Nach dem Turnier lobten die Trainer Guido Hamburger und Andreas van Deenen ihre Mannschaft, die von Torwart bis zum Stürmer, eine souveräne Leistung brachten. Damit steht einem erfolgreichen Saisonstart nichts mehr im Wege.

DSC_6528

Turniersieger in Eibergen SG Coesfeld 06 E 1 Saison 2012/13

Hier der Orignal Bericht von der Homepage des FC Eibergen !

Duits team winnaar bij jeugdtoernooi FCE

Geschreven door Arnoud te Vaanholt op 25 augustus 2012.

Voor het eerst in 64 jaar nam er een Duits team deel aan het traditionele jeugdtoernooi van FC Eibergen. Prompt ging dit team, SG Coesfeld E1, met één van de hoofdprijzen aan de haal. Opvallend was verder dat alle teams van gastheer FCE in de prijzen vielen.

De toernooicommissie werd ’s morgens geconfronteerd met twee onverwachte afzeggingen. Het evenement werd, enkele buien na het middaguur uitgezonderd, onder goede weersomstandigheden afgewerkt. De wedstrijden verliepen sportief, mede door de goede arbitrage. Na afloop zette clubvoorzitter Johan Schot scheidsrechter Dick Wagendorp in het zonnetje, omdat hij voor de 25e keer zijn fluit hanteerde bij dit toernooi.

In de F-klasse ging de finale tussen FC Eibergen en Twenthe Goor. De jonge Tukkers waren net te sterk: 0-1. In de strijd om de derde en vierde plaats overrompelde Achilles’12 uit Hengelo Rood Zwart uit Delden: 7-0.

Zoals vermeld werd SG Coesfeld winnaar van de E-klasse. De debuterende Duitsers zetten in de eindstrijd Rood Zwart vrij eenvoudig aan de kant: 4-0. In de ‚kleine‘ finale om het brons was ABS uit Bathmen te sterk voor de organiserende vereniging: 1-3.

Na het middaguur kwamen de C- en D-jeugd aan bod. Bij de D-pupillen werd de eindstrijd een Enschedees onderonsje tussen EMOS en Enschedese Boys. Uiteindelijk moesten er strafschoppen aan te pas komen om de winnaar aan te wijzen. EMOS bleek met een eindstand van 5-4 de sterkste. FC Eibergen pakte hier de derde plaats door Rood Zwart met 2-1 te kloppen.

De C-jeugd leverde een finale op tussen FCE en AZSV. De ploeg uit Aalten was de betere: 0-3. De beker voor de derde plaats ging naar Enschedese Boys door Sportclub Neede met 2-1 te kloppen.

Eindstanden:

F-jeugd: 1. Twenthe Goor, 2. FC Eibergen, 3. Achilles’12, 4. Rood Zwart.

E-jeugd: 1. SG Coesfeld, 2. Rood Zwart, 3. ABS, 4. FC Eibergen

D-jeugd: 1. EMOS, 2. Enschedese Boys, 3. FC Eibergen, 4. Rood Zwart.

C-jeugd: 1. AZSV, 2. FC Eibergen, 3.Enschedese Boys, 4. SC Neede.

Veröffentlicht am 26. August 2012